دسته : حقوق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 104 KB
تعداد صفحات : 18
بازدیدها : 443
برچسبها : مجرمین پر خطر حقوق جزا و جرم شناسی
مبلغ : 14000 تومان
خرید این فایلپروپوزال پایان نامه حقوق جزا و جرم شناسی مجرمین پر خطر و راهکارهای پیشگیری از آسیب های آنان
high-risk offenders and Injury prevention strategies
بیان مسأله تحقیق
با نگاه اجمالی به نظام جزایی در مقام اعمال مجازات ها با دو گروه از مجرمین مواجه ایم که هریک مجازات متناسبی را می طلبد. گروه اول مجرمینی هستند که بر حسب اتفاق در مقام ارتکاب جرم قرار می گیرند. در این موارد مجازاتی که آنها را با جامعه همگام سازد و موجب تنبیه و اصلاح شود کافی به نظر می رسد. اما در مقابل این گروه، جانی های حرفه ای و همچنین مجرمین پر خطر غیر قابل اصلاح قرار دارند. بدیهی است عدالت قضایی در برخورد با دو گروه مذکور مجازاتی یکسان اعمال نخواهد کرد. به همین جهت در قانون مجازات اسلامی راجع به گروه اول تدابیری را به عنوان تعلیق مجازات، تخفیف یا تبدیل مجازات و پس از محکومیت نیز آزادی مشروط با شرایط و مقرراتی پیش بینی کرده است ودر رابطه با گروه پر خطرها شدت مجازات مشاهده می شود.
در حقوق جزا از دیر زمان شخصیت مجرم در نظر گرفته می شود و قانون جزا نیز بین خرد سال و شخص کبیر بین انسان از نرمال و غیر نرمال و مجرمی که بار اول مرتکب جرم می شود و مجرم متکرر فرق می گذارد.
از دیدگاه ترمینولوژی نیز مجرمین به دسته های مختلف تقسیم می گردد که البته این دسته بندی نسبت به حقوق جزا وسیع تر می باشد.
تیپ های مختلف مجرمین را نظر به تظاهر جرم شان در یکی از دسته های ذیل قرار داده می توانیم.
مجرمین اتفاقی، مجرمین احساساتی، مجرمین اعتیادی، مجرمین حرفوی و مجرمینی که به صورت گروهی مرتکب جرم می شوند.
تعریف واژه ها و اصطلاحات فنی و تخصصی تحقیق
مجرم شخصی است که مرتکب فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده و در دادگاه صالحه حکم محکومیت برای وی صادر شده است
از دیدگاه مأمورین کشف جرم مجرم سابقه دار شخصی است که به لحاظ انجام جرم یا جرائمی در بایگانی مجرمین مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی (سیستم مرکزی بانک مجرمین سابقه دار) نیروی انتظامی دارای سابقه باشد.
در مجموعه قوانین موجود تعریف روشن و صریحی از مجرمین سابقه دار حرفه ای وجود نداشته، لیکن در ماده یک قانون اقدامات تأمینی تعریفی از مجرمین تحت عنوان خطرناک به این شرح بوده: مجرمین خطرناک کسانی هستند که سوابق و خصوصیات روحی و اخلاقی آنان و کیفیت ارتکاب و جرم ارتکابی آنان را در مظان ارتکاب جرم در آینده قرار دهد. اعم از این که قانوناً مسئول باشند یا غیر مسئول.
با توجه به این که حالات و خصوصیات مجرمین خطرناک مندرج در ماده 1 قانون اقدامات تأمینی و تربیتی با حالات و خصوصیات مجرمینی که در اصطلاح پلیس به عنوان سابقه دار و حرفه ای از آنان یاد می شود کاملا شباهت دارد. به نظر می رسد صرفاً اختلاف در عبارت بکار رفته باشد و از نظر ماهوی همان دسته افرادی باشند که قانونگذار از آن ها به عنوان خطرناک یاد کرده است.
در تعریف دیگر آمده است: مجرمین خطرناک و یا پر خطر کسانی هستند که سوابق و خصوصیات روحی و اخلاقی آنان و کیفیت ارتکاب و جرم ارتکابی، آنان را در مظان ارتکاب جرم در آینده قرار دهد اعم از اینکه قانوناً مسؤول باشند یا غیر مسؤول. صدور حکم اقدام تأمینی از طرف دادگاه وقتی جایز است که کسی مرتکب جرم گردیده باشد.
در این دسته مجرمین اشخاصی قرار می گیرند که از جرم خود، زندگی خودرا پیش می برند عمل جرمی اش حرفه و پیشه وی می گردد؛ یعنی از فعالیت جرمی خود وسایل زندگی را برای خویش فراهم می سازند. این دسته اشخاص در زندگی جرمی خود دارای دو خصوصیت می باشند؛ یکی عدم مطابقت با اجتماع و دیگری سازماندهی جرم با مهارت و متد خاص. از این رو این دسته اشخاص مردمان مصمم، جسور، و مجادله گر می باشند، اما در عین زمان متجاوز و بی عاطفه اند و مقابل ارزش های اخلاقی بی احساس و بی تفاوت اند. جرم در ذهن آنها جزو زندگی و رفتار شان می گردد که بیشتر به خصوصیت ذاتی و محیط اجتماعی شخص تعلق می گیرد. ...
خرید و دانلود آنی فایل