دسته : اقتصاد
فرمت فایل : word
حجم فایل : 41 KB
تعداد صفحات : 59
بازدیدها : 734
برچسبها : فرش کرمان صادرات فرش
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلعوامل موثر بر کیفیت و صادرات مستقیم فرش کرمان
پیشگفتار
قالی کرمان این گستره سراسر رنگ، کتابی است گسترده در برابر دیدگان همه که اگر سر سوزن ذوقی در ایشان باشد هر سطرش خود داستانی است به درازای هزار و یک شب، و پر رمز و راز است چون معمای هستی.
این گستره زیبا که همگان شیفته آنند،گنجی است گرانبها که در گذر زمان فراز و نشیب ها، فراز و فرودها برخود دیده و اکنون در دست ماست. آنچه در پی می آید نگاهی است به تاریخ و طرحها و نقوش فرش دستباف استان کرمان.
استان کرمان که در جنوب ایران واقع و در حاشیه کویر قرار گرفته است، از زمانهای گذشته از مراکز خیلی مهم فرشبافی محسوب می شده است. قبل از فرشبافی مردم کرمان به کار شالبافی می پرداختند و طرحهای قدیم فرش کرمان که در اوایل قرن میلادی بافته شده از طرحهای شال کرمان اقتباس شده بود. اما بتدریج در طرحهای فرش کرمان تنوع بوجود آمد و طراحان معروف همچون حسن خان، احمد خان، زمان خان و... کارهای زیبایی بوجود آوردند که کرمان را از سایر مناطق بافت متمایز ساخت و کم کم طرحهای باب بازار خارج از کشور رایج شد و طرحهای گل فرنگ، گلدانی، ظل السطان، تصویری و... بوجود آمد. این طرحها مورد پسند بازار خارج شد.
طراحان کرمان با الهام از طبیعت پیرامون خود، فرهنگ و اعتقادات خود، به خلق آثار زیبایی پرداختند.
آنچه از بررسی نقوش در رابطه با گیاهان و طبیعت این منطقه بدست آمده است نشانگر این است که هنرمند و طراح با الهام از گل های موجود در دشت، تپه، و دره های اطراف کرمان، طرحهای خود را بوجود آوردند. این گل ها گاه بصورت خمیده، گاه ایستاده، زمانی در حرکت، زمانی در کنار هم جمع شده، و زمانی دیگر از هم جدا شده اند. طراح آنچه را که مجسم می کند ترسیم می نماید. هنرمند بافنده کرمانی بیش از هر چیز از مکتب تصوف و عرفان الهام گرفته است مثل بته جقه که از سرو گرفته شده و طرح گلدانی از زیباترین نقش هایی است که مورد توجه متخصصان ایران و جهان بوده اند. قالی نقش گلدانی مقبره شاه عباس دوم از نمونه های منحصر به فرد این دسته از قالیها است.
در این تحقیق سعی شده به بررسی و شناسایی طرحهای سنتی و قدیمی فرش دستباف کرمان پرداخته شود که شامل کلیات موضوع، اهداف تحقیق، تاریخچه فرش در ایران و کرمان، تاریخچه طراحی، طرحها و نقوش سنتی فرش دستباف، طراحان فرش کرمان از گذشته تاکنون، به همراه عکس های گرفته شده از مراکز بافت (شهرهای راور، شهربابک، کرمان، شهداد، رفسنجان، سیرجان، گلباف ) و عکس های گرفته شده از سایت اینترنتی موزه فرش ایران، طبقه بندی فرشها از نظر نقش و گل، نتیجه گیری و پیشنهادات، و در نهایت تهیه بانک اطلاعات بر رویCD پرداخته شود
عنوان تحقیق
شناسایی طرحها و نقوش سنتی فرش دستباف کرمان و ایجاد و راه اندازی بانک اطلاعات فرش دستباف
اهداف تحقیق
1 - هدف اصلی از انجام تحقیق شناسایی نقوش سنتی فرش دستباف کرمان و احیاء آنها می باشد.
2 ایجاد و راه اندازی بانک اطلاعاتی فرش دستباف است که در برگیرنده کلیه اطلاعات مربوط به فرش، نقوش فرش، طراحان فرش، از گذشته تا کنون بصورت CD می باشد.
...
امروزه در کرمان انواع لچک ترنج کف ساده گلدار و بی گل، کف ساده معمولی، خوشه انگوری، سبزیکار، چمنی، ستونی، سی و سه پل، برگ چغندری، قاب قرآنی و انواع بوته بخصوص بته جقه ها و نقش های انگوری یا واگیره نظیر خشتی، لوزی، خاتم و نقشه های اروپایی از قبیل :
گوبلن و گل فرنگ و نقشهای متفرقه نظیر آرم و صورت رایج است. تنوع و گونه گونی این نقوش بسیار گسترده است و هر یک طرح و فرم و سلیقه نقاش را به همراه دارد.
بدلیل همین تنوع ابداعات بدیع، انواع آن را نمی توان بر شمرد. بارزترین آن طرح درختی و اسلیمی است و نیز طرحهایی بنام اساطیری که هر یک خود از ارکان کار طراحی و نقشه فرش بوده اند. طرح درختی شاید به دهها نوع و شکل کشیده می شود. ترنج دار و بدون ترنج، یا گوشه دار یا بدون گوشه، با مرغ و بدون مرغ، منظره دار و بدون منظره که همه این اشکال و قالبها را درختی می نامند به استثنای بته جقه، سرام، طرح شاه عباسی نیز که بیشترین انواع فرش کرمان را در گذشته تشکیل می داده، اکنون دارای دهها سبک و فرم مختلف است.
انواع شاه عباسی گوشه ترنج، شاه عباسی اسلیمی شکسته، اسلیمی دم اژدری، حاشیه صاف یا حاشیه شکسته، جملگی به عنوان شاه عباسی از دیگر نقوش تفکیک می شوند. از دیگر نقوش خوشه انگوری است که از زمان مرحوم دیلمقانی به بعد مطرح بوده است. مثالی بارزتر نقش قالیهای افشار است که به افشاری معروف است این نقش مخصوص هر خانواده از این طایفه است.
ظاهراَ هر عروسی در این خانواده می بایست یک قالیچه با نقش مخصوص به خانه شوهر بیاورد. نگارگاه از انواع دیگر نقوش هستند، با نقشهای گوناگون از قبیل گل سرخ دوره ای، گل سرخ بی دوره که در زمان قدیم با رنگهای متفاوت مسی، پوست پیازی، پوست سیری، صورتی، چهره ای، گل خاری و لاکی به کار رفته اند. این هفت رنگ به همراه سفید درون یک گل سرخ بکار می رفت.
...
فهرست مطالب پایان نامه
تاریخچه
پیشگفتار
چکیده
عنوان تحقیق
اهداف تحقیق
اهمیت و ضرورت تحقیق
روش تحقیق
روش جمع آوری اطلاعات
جامعه آماری
واژه ها
طرح و نقشه
تاریخچه فرش کرمان
عصر بازگشت
شناسایی طرح های اصیل و سنتی فرش دسبافت استان کرمان به همراه معرفی آنها
انواع گلها
طرح های اسلیمی
بته و انواع آن
ترنج و انواع آن
طرح ختایی
گل شاه عباسی
طرح ستونی
طرح بته ای یا پته ای
نقش قابی یا قاب قرآنی
نقش درختی
نقش درختی حیواندار
نقش درختی سبزیکار
طرح چمنی
نقش شاه عباسی
نقش شاه عباسی افشان
نقش افشان
نقش شکارگاه
نقش اسلیمی
نقش خوشه انگوری
نقش رشید فرخی
نقش سرام
طرح حسن خانی
نقش گلدانی
الف) نقش گلدان سرتاسری
ب) گلدانی ترنج دار
نقش دسته گلی
گل فرنگ
نقش سلاطین و مشاهیر
نقش سجاده ای یا گروه محرابی
نقش گوبلن
نقش تلفیقی، لچک ترنج کف ساده
نقش آمریکایی
طرح حاج خانمی
نقش مینیاتور
طرح تصویری
طرح جدید فرش دستبافت در کرمان
طرح جلگه
طراحان فرش دستبافت کرمان
استاد حسین کرمانی
استاد قاسم خانم
استاد محسن خانم شاهرخی
استاد حسن خانم شاهرخی
استاد احمد خان شاهرخی
شاهرخی دوم
سایر طراحان بعد از زمان خان میسر جانی به شرح زیر می باشند
نتایج، برسی مشکلات و ارائه پیشنهادات
مشکلات
مشکلات فرش از نظر بافندگان
مشکلات فرش از نظر تولید کنندگان
مشکلات فرش از نظر صادر کنندگان
اهم مشکلات فرش دستبافت کرمان بطور کلی
پیشهادات در جهت رفع مشکل
پیشنهادات عمومی تحقیق
محدودیت های تحقیق
مراحل انجام کار طرح
فهرست منابع
خرید و دانلود آنی فایل